Minulla on ollut , niin kauan kuin muistan , tarve  yrittää ymmärtää tätä kaoottista ja  hämmentävää elämää täällä maapallolla.  Pää on ollut täynnä kysymyksiä,  kuten :
- miksi minä olen olemassa ?
-miksi on niin paljon kärsimystä ja sotia ?
-mikä on oikein ja mikä väärin ?
-miksi on niin  paljon uskontoja ja oppeja? Onko mikään niistä oikeassa vai ovatko kaikki väärässä ?
-voiko mihinkään tai keneenkään luottaa ?
 - onko olemassa Jumalaa, ja jos on niin millainen ?
- jatkuuko elämä kuoleman jälkeen ja jos, niin miten ?

  Olisi kyllä varmaankin paljon helpompaa, jos ei ajattelisi niin kaikenlaista, mutta minkä sille voi että on tällainen ? Varsinaisia pitkäpartaisten filosofien kirjoja en ole kauheasti jaksanut koluta, mutta yhden jos toisen ajattelijan ja väittäjän kirjoituksia on tullut luettua,  tieteellisten kautta huuhaahan ja raamattuun asti. Kyllä on kummallista, miten erilaisissa maailmoissa täällä voidaan elellä ja ajatella . Ja uskonnot ne vasta vaarallisia ovatkin, varsinkin äärimuodoissaan ja politiikan  ja vallan välineinä.  Itsekin olen monta kertaa jo luullut  löytäneeni "totuuden " , mutta kyllä ennemmin tai myöhemmin on joutunut pettymään.

  Kaikesta huolimatta , olen koonnut omaa maailmankatsomusta tuhansien palojen kautta,  ja itselläni on nyt kohtuullinen  " teoria kaikesta ". Monet seikat ovat toki vielä hämäriä,  ja olen  valmis niitä muuttamaan tarvittaessa. Tärkeää että se on joustava  , ja  oman  sisimpäni kanssa sopusoinnussa.
  Kyllähän yleensä jokaisella on oma filosofiansa, halusipa ajatella asioita tai ei.  Ja kyllä minä olen ajattelemisen kannalla. Ja toisen näkemysten kuunteleminen on aina kiintoisaa, varsinkin jos  henkilö osaa hiukan perustella kantojaan, eikä vain toista jotain valmiita opinkappaleita. Jos  joku  kyydittäväni mainitsee sanan " filosofia", tai jotain sentapaista,   sukeutuu yleensä mielenkiintoinen keskustelu, ja huomaamme että matka loppui liian varhain .